För att behålla din kötid


Logga in på Mina sidor senast den 30 nov 2022

Önskar du stå kvar som bostadssökande och behålla din kötid hos PiteBo, så behöver du logga in på Mina sidor senast den 30 november 2022. När du är inloggad vill vi att du passar på att granska att de uppgifter som du har registrerat hos oss stämmer. Har inte inloggning skett senast den 30 november 2022, kommer du automatiskt att avregistreras som bostadssökande i vårt uthyrningssystem och därmed förlora din kötid. Inloggningen på Mina sidor raderas och kötiden kommer inte att kunna återställas.

Kontrollera att du står i bostadskön

Det är också viktigt att kontrollera att du är aktiv i bostadskön. Har du tillexempel flyttat i från oss, så är du avaktiverad och måste också återaktivera dig  i kön. Det gör du genom att klicka på bostad – aktivera under ”Mina sidor”.

Bekräftelse på att du loggat in!

Möts du av ”Välkommen och ditt namn” är du återaktiverad. OBS! Glöm inte bort att kontrollera att du är aktiv i bostadskön. Se rubriken ovan!

Har du glömt ditt lösenord?

Klicka på Glömt lösenord eller användaruppgifter! Så får du ett nytt!

Minst en gång per år för att stå kvar som bostadssökande

För att du även i framtiden ska kunna stå kvar som bostadssökande och behålla din kötid hos PiteBo, kommer du att behöva logga in på Mina sidor minst en gång om året. OBS! Glöm inte bort att kontrollera att du är aktiv i bostadskön.

Om du redan är hyresgäst hos oss

Har du ett hyreskontrakt hos PiteBo så räknas du som aktiv och din boendetid räknas som kötid. Du behöver därför inte logga in på Mina sidor för att behålla den. Men för att vi ska kunna kontakta dig gällande ditt boende, ber vi dig ändå att uppdatera dina personuppgifter för att säkerställa att de är korrekta. Om du säger upp ditt hyresavtal och vill börja samla kötid på nytt, måste du minst en gång om året logga in på Mina sidor och aktivera dig.  Passa då på att då granska dina personuppgifter.

Krav på återaktivering för att behålla din kötid

Från och med den 1 december 2021 behöver du som är registrerad som bostadssökande hos PiteBo, logga in på Mina sidor minst en gång om året för att få behålla din kötid. OBS! Glöm inte bort att kontrollera att du är aktiv i bostadskön. Bakgrunden till detta är att PiteBo omfattas av dataskyddsförordningen General Data Protection Regulation (GDPR) som ställer krav på att lagrade personuppgifter regelbundet måste uppdateras för att säkerställa att de är aktuella och korrekta. Syftet är att värna om den registrerade personens rättigheter och integritet.

Läs mer – Vanliga frågor och svar