Så här gör du för att söka parkeringsplats


Så här gör du för att göra en intresseanmälan på en parkeringsplats.

Begränsningar

  • För att göra en intresseanmälan på en parkeringsplats måste du ha ett giltigt hyresavtal med oss på det område där du vill göra intresseanmälan.
  • I en del områden är efterfrågan större än tillgången. Detta innebär att det kan finnas begränsningar för hur många parkeringsplatser man kan hyra.
  • På vissa adresser i Centrala stan finns det för få parkeringsplatser. För boende på dessa adresser finns det en möjligheten att få hyra en parkeringsplats på någon av de större parkeringarna i Centrum. Se nedan

Bor du på Storg. 12-14, 21-35, 26-30, Persg. 12 och Kyrkbrog. 6-8 kan du även göra intresseanmälan på en parkeringsplats som är belägen på Hamnplan/Wåhlinsg. (stora parkeringen vid PT + Centrumgaraget).

Boende på adresserna Hamnplan 28, Kyrkbrog. 1, 3, Hamng. 39 och Aronsg. 2, 4 får förutom i eget garage även göra intresseanmälan på uteplatserna som ligger på den stora parkeringen vid PT.

Men om någon från detta område (Hamnplan, Wåhlinsg., Trädgårdsg. och Storg. 9-17) också gör en intresseanmälan på samma parkeringsplatsplats går de alltid före. Man kan säga att de har Prio 1 och övriga Prio 2.

Samma sak gäller för garaget på Kyrkbrog. 8.  Där har Kyrkbrog. 6, 8/Storg. 35 Prio 1 och adresserna Storg. 12-14, 21-33, 26-30 och Persg. 12 har Prio 2.

På den större parkeringsplatsen Storg. 31/33, Kyrkbrog. 8 har Kyrkbrog. 6, 8 och Storg, 27-35 Prio 1 och adresserna Storg. 12-14, 21-33, 26-30 och Persg. 12 Prio 2 om intresseanmälan görs på samma parkeringsplats.

 

Om du vill ha mer information om detta är du välkommen att kontakta Kundcenter på telefon 0911-226610.

1.   Logga in på Mina sidor

Logga in

 

2.   Anmäl intresse

När du hittar ett ledigt objekt du är intresserad av lägger du en intresseanmälan. Emellanåt kan du också få förslag skickade till dig, om vi hittar objekt som passar din sökprofil.

Sök ledigt

 

3.   Svara på erbjudanden

Är du en av de tre som får erbjudande på ett objekt måste du tacka ja eller nej inom en viss tid, När sista svarsdag har passerat måste ni vara anträffbar, eller kontakta oss, för att verifiera att ni fortfarande vill ha parkeringsplatsen.

Mina sidor

 

Jag har tacka ja. Vad händer nu?

Så länge det inte är ett avtal skrivet för parkeringsplatsen så kommer det stå att erbjudandet ”behandlas” på dina sidor.

  • Totalt skickas erbjudandet ut till tre personer (förutsatt att minst tre har lämnat intresse för parkeringsplatsen) och om du inte är först av de tre så kan det dröja innan du får ett besked. Låg parkeringsplatsen under marknadsplatsen ”direkt” då tas kontakt med den som först anmält sitt intresse och tackat ja och därefter i turordning med andra som har svarat ja.
  • Kontakt tas i turordning till de som har svarat ja och vi behandlar dessa genom att kolla betalningshistoriken på hyran för lägenheten och om störningar har förekommit.
  • Det får inte föreligga några hyresskulder eller aktuella störningar vid avtalsskrivningen.
  • Du kan få veta vilken plats du har genom att mejla eller ringa och fråga.
  • Om du blir aktuell så kontaktar vi dig via telefon eller mejl och om någon före dig skriver kontrakt så får du ett meddelande per mejl eller brev om detta.
  • Denna process kan ibland ta flera veckor och du kan under tiden inte se annat än att erbjudandet behandlas på dina sidor.