Ungdomsbostäder


AB PiteBos ungdomsbostäder

PiteBo öppnar upp studentlägenheterna för bostadssökande unga vuxna vissa perioder då det finns ett utbud och då efterfrågan från universitetsstudenter är lägre.

 

Brist på bostäder

Bostadsmarknaden i Piteå uppvisar en brist på bostäder. PiteBo upplever att en del unga vuxna i åldern 18-25 år har svårigheter att komma in på bostadsmarknaden, i synnerhet då det rör sig om den första egna bostaden. De har oftast inte hunnit stå så länge i bostadskö och har därför svårt att hyra en lägenhet genom den ordinarie bostadskön. Målet är att göra det lättare för ungdomar att flytta hemifrån och få en egen första lägenhet till en förmånlig hyra.

 

Vem får hyra en ungdomslägenhet?

Dessa lägenheter som vi valt att kalla ungdomslägenheter är specifikt avsedda för unga bostadssökande i åldern 18 år och som ännu inte har fyllt 26 år. Bostäderna förmedlas till den med längst kötid och som uppfyller kraven för bostaden.

Hur gör man för att söka ungdomsbostäder?

  • Gå in under lediga lägenheter, eller via denna länk Sök ledigt.
  • Markera sedan i sökfiltreringen ungdomslägenhet 18-25 år.
  • Tryck på sök och därefter visas de ungdomsbostäder som man för tillfället kan göra intresseanmälningar på.   Observera att det inte finns ungdomslägenheter om du inte hittar det när du sökfiltrerar.

 

 

 

Kontakta oss


Kontakt