Ny utemiljö


Invigning och paltfest på innergård 3, Wåhlinsgatan 5-6

20 Juli 2022

 

20 juli blev det paltfest och informell invigning  av innergård 3, när den nu är klar med planteringar och allt. Nöjda hyresgäster njuter i sommarvärmen av palt och den nya miljön.

 

Nu kör vi vidare med innergård 4 och 5 på Centrum

Juni 2022

Vi ”provtrycker” garagetaket på centrum

I mitten på juni förvandlades innergården på centrum till en liten sjö när vi ”provtryckte” garagetaket för att se att det håller tätt innan vi fortsätter arbetet.

 

 

April 2022

Efter lite kaos och oreda ska allt bli fint igen

Nu har renoveringsarbetet för innergård 4 och 5, Wåhlinsgatan 7, 8, 9 och 11 börjat. Vi kommer, precis som tidigare, att skala av alla ytterskikt ända ned till garagetaket för att täta det. Sedan jobbar vi oss uppåt och slutar med att färdigställa trevliga innergårdar. Om allt går enligt plan så kommer arbetet att pågå under perioden april-november 2022. Upplägget blir detsamma som tidigare vilket innebär att alla innergårdar på Wåhlinsgatan kommer att bli i stort sett likadana med sittplatser pergolor, planteringar och cykelhus. Det som skiljer gårdarna åt är aktivitetsytorna. Vi har via gårdsgruppen fångat upp åsikter och önskemål och sammanställt förslag för respektive innergård. Innergård 1 stod helt klar i början av juli 2021. Innergård 2 och 3 får sina planteringar sommaren 2022. Se längre ned.

 

Arbetet med innergård 2 och 3 på Centrum klart

December 2021

Slutbesiktning skedde 8 dec 2021 med godkänt resultat, en del elarbeten samt montering av vindskydd sker i december 2021/januari 2022. Plantering av växter sker i maj/juni 2022 via Piteå Kommuns trädgårdsavdelning.

 

Oktober 2021

Ytskikt, stensättning och asfaltering börjar snart vara klart

 

 

Augusti 2021

Markarbete pågår för fullt

 

Hyresgästernas önskemål
har legat till grund för val 
aktivitetsytor 

Aktivitetsyta innergård 2, Wåhlinsgatan 3-4

Här skapar vi en aktivitetsyta för ”lek och spel” med bordtennisbord och shuffleboard

 

 

Aktivitetsyta innergård 3, Wåhlinsgatan 5-6

Här skapar vi en aktivitetsyta ”utegym” med balansbräda och olika träningsmaskiner

 

 

 

Juli 2021

Planterat och klart på Centrum innergård 1

Nu är renoveringen av innergård 1 på Centrumområdet helt klar. Alla växter är på plats och soprummet är nymålat. Innergården har förvandlats till en mysig oas där hyresgästerna kan söka vila och rekreation och hitta platser i både sol och skugga.

 

 

 

 

Projektledare Peter Nilsson, 0911-22 66 11 · förnamn.efternamn@pitebo.se