Bergsviken


IMG_6454

Flygfoto Furulund

 

Bergsviken som ligger ca 6 km utanför Piteå är ett naturskönt område som erbjuder god service i form av affärer, skolor, dagis, pizzeria, bensinstation m.m. Här finns goda möjligheter till friluftsliv med fina strövområden och gott om stigar i skogarna. För den idrottsintresserade finns ishockeyrink, fotbollsplaner och närhet till både utförsåkning och längdskidåkning på Vallsberget (Lindbäcksstadion), som är belägen ca 7 km från Bergsviken mot Svensbyn. Även Ursberget har ett fint elljusspår som vintertid håller mycket bra kvalitet. Badplats finns på Hemlunda dit det går fina cykelvägar och en cykelbro över Piteälven finns för den som önskar ta cykeln in till Piteå.

Hakevägen 7, 9 och 11 samt Tolvmansvägen 23, 24 och 26

Hakevägen 7, 9 och 11 samt Tolvmansvägen 23 är ett litet område med närhet till bland annat matvaruaffär och pizzeria. Samtliga lägenheter har balkong och är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

Tolvmansvägen 24 och 26 som också kallas Parkhusen, blev inflyttningsklara november 2016. Två separata tvåvåningshus med svart-vit träfasad och hiss som ligger inbäddade mellan grönskande, lummiga villakvarter. Lägenheterna är ljusa och luftiga med stora fönster och en balkong förberedd för inglasning. Genomgående miljövänliga material har använts. Lägenheterna har trägolv i alla rum och badrummet har klinkergolv, tvättmaskin och torktumlare. Köket håller en hög klass på inredningen med separat kyl och frys, extra eluttag för kökets alla maskiner och ett utrymme förberett för diskmaskin.

Tryffelvägen 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 och 18

Området Tryffelvägen är lummigt och fint och husen är byggda i två halvcirklar med framsidor som vetter mot en gemensam innergård. Tryffelvägen 2-10 bildar en halvcirkel, och Tryffelvägen 12-16 en annan. Två av husen är av trapphusmodell och utrustade med hiss, de övriga har loftgångar. Samtliga lägenheter har balkong.

Svensbyvägen 22

Svensbyvägen 22 är ett äldre hus med två ingångar. I varje ingång finns 4 lägenheter, samtliga utan balkong. Huset har ingen hiss.

Bergsviken

Karta över Piteå

Hakevägen 7

Hakevägen 9 A-D

Hakevägen 11 A-D

Svensbyvägen 22 A-B

Tolvmansvägen 23

Tryffelvägen 2

Tryffelvägen 4 A-H

Tryffelvägen 6 A-H

Tryffelvägen 8 A-H

Tryffelvägen 10

Tryffelvägen 12 A-F

Tryffelvägen 14 A-F

Tryffelvägen 16 A-D

Tryffelvägen 18 A-C