Stimulera gårdsgrupperna


23 maj bjöd vi in till gårdsgruppskonferens

 

Den 23 maj bjöd PiteBo och Hyresgästföreningen in till gårdsgruppskonferens på  Nolia Acusticum. Cirka 50 aktiva personer i PiteBos gårdsgrupper deltog och schemat bjöd på flera viktiga ämnen exempelvis;

 

Våld i nära relationer  

Sara Granström från Piteå kommun berättade om deras arbete och gav  skrämmande statistik över det våld som pågår innanför hemmets väggar.

 

Sara Granström – Våld i näran relationer – Piteå kommun

 

Hemberedskap

Tomas Berg från Civilförsvarsförbundet  underhöll oss på ett roligt sätt – om vikten av att vara åtminstone lite förberedd – på det värsta. Han upplyste oss om vikten av att tänka ”lagom” på att en kris faktiskt kan inträffa, och hur vi kan förbereda oss genom att se till att ha viss utrustning hemma som kan underlätta om krisen är ett faktum.

Tomas Berg – Civilförsvarsförbundet

 

Hemsidan och städavtal

PiteBos formgivare och kommunikatör visade hur man kan söker information på PiteBos hemsida och fastighetschef Robert Vikman berättade lite kort om det nya städavtalet.

Sammanfattningsvis en spännande och informativ dag med intresserade deltagare från PiteBos gårdsgrupper. Med sig hem fick de förutom en massa ny information, en poster med årshjulet dom beskriver gårdsgruppsarbetet, Den lilla viktiga foldern ”Bry Dig! samt en folder om hemberedskap. Vi ses nästa år igen.

 

Årshjulet som beskriver gårdsgruppsarbetet