Barndag på Annelund


En dag med fokus på barnen

Söndagen den 9 juni anordnade gårdsgruppen på Annelund, med lite ekonomiskt stöd från PiteBo och HGF, en familjedag med fokus på barnen. Alla var välkomna oavsett ålder, kön och etnicitet och deltog gjorde ca 35 barn och 25 vuxna.

Korvlunch

Dagen började med varmkorvslunch, saft och vattenmelon, sedan blev det massor av aktiviteter; tipsrunda, fiskdamm, 4-kamp med priser till alla. Barnen delade upp sig själva i fyra lag och lagkapten valdes. De var väldigt entusiastiska och ivrigt påhejade av föräldrarna.

Lagen fick sedan i vinstordning välja saker från prisbordet. Det blev två vändor eftersom priserna var många. De vuxna fick PiteBo-kassar.

Godisregn och vattenkrig

Efter alla aktiviteter hölls ett godisregn och dagen avslutades med ett spontant vattenkrig och spring genom vattenspridare, då alla barn fått en vattenpistol.

Det blev ett naturligt umgänge mellan föräldrar, barn, ”gamla” och nya svenskar. Alla hade roligt, vi hade tur med vädret och inga incidenter skedde. Kort och gott en mycket lyckad dag. Vi har redan börjat prata om vad vi ska göra nästa år, konstaterar Nina Strömberg, sammankallande för Annelunds gårdsgrupp.

PiteBo uppskattar och välkomnar verkligen arrangemang som detta och hoppas att det kan inspirera andra gårdsgrupper till liknande aktiviteter.