Nyproduktion


Vi bygger på Strömnästomten 2024 – 2025

 

illustration: Tengbom. Arkitekt – Raymond Gerritsen SAR/MSA

2024 startar vi, om allt går enligt planerna, bygget på Strömnästomten. Två hus med tre våningar lägenheter och varma lägenhetsförråd på vindsvåningen. Betongstomme och murad/ putsad fasad med inslag av träkomposit och snabbgående linhiss. Totalt 16 lägenheter, med inglasad balkong i västerläge och badrum med kombinerad tvättstuga, fördelat på 4 st 2 RoK á 47 kvm, 10 st 3 RoK á 63,5 kvm, 2 st 3 RoK á 73 kvm. 12 st parkeringsplatser i carport, 8 st parkeringsplatsr med stolpe, 2 st besöksparkeringar + HKP, låst cykelhus och  cykel parkering samt lekplats för mindre barn. Husen värms med fjärrvärme och har FTX ventilation. Detaljplan är antagen och bygglov pågår. Planerad byggstart 2024 och inflyttning våren 2025.

 

 

Unika samarbeten med Strömbackaskolan

Verklighetsbaserad praktik

Här får eleverna i olika program värdefull verklighetsbaserad praktik inom en mängd olika yrkeskategorier som ingår i ett nybygge, från betong och snickeri till måleri. Praktiken gör att Strömbackas bygginriktade program är populära i hela regionen och att eleverna lämnar utbildningen med riktiga erfarenheter som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Alla utbildningsdelar finns representerade

Viktigt för Strömbacka är att alla utbildningsdelar finns representerade i bygget och att det ska vara bra praktik och viktigt för PiteBo är att det resulterar i bra bostäder med bra planlösningar i attraktiva lägen där folk vill bo. Det är det som gör dessa projekt både utmanande och spännande.

 

Dungen på Berget 2019-2027

I samarbete med Strömbackaskolan bygger vi tre hus på Berget. 24 smarta, välplanerade lägenheter med hög standard för både små och större hushåll. Samarbetet mellan Strömbacka gymnasieskola och allmännyttan PiteBo är unikt i Sverige och har pågått sedan 1960-talet. Vi uppför riktiga flerfamiljshus och inte förråd och cykelhus som annars är praxis på likvärdiga utbildningar.

Första huset inflyttningsklart januari 23

Huset rymmer sammanlagt åtta lägenheter i storlekar från 1,5-3 rum och kök med yta från 41-63 m2 och stod inflyttningsklart 16 januari 2023. Närhet till skog, natur, motion- och idrottsanläggningar, närbutik, universitet, konserthus och med stadslivet blott ett stenkast ifrån, gör Dungen till ett förträffligt boende.

Se filmen om elevbygget här!

 

Strömnäsbacken – byggstart 2026-2027

Illustration: Tengbom. Arkitekt – Raymond Gerritsen SAR/MSA

 

Strömnäsbacken är Pitebos nästa spännande samarbete med Piteå kommun och Strömbackaskolans byggutbildning. Eleverna bygger under PiteBos och kunniga lärares ledning hyreshus av högsta kvalitet, det tar lite extra tid men det blir bra! Ställ er i kön om ni vill ha bästa hyreslägenheterna i Piteå!