Nyproduktion


Unikt samarbete med Strömbackaskolan

Nu bygger vi, i samarbete med Strömbackaskolan, tre hus på Berget. 24 smarta, välplanerade lägenheter med hög standard för både små och större hushåll. Samarbetet mellan Strömbacka gymnasieskola och allmännyttan PiteBo är unikt i Sverige och har pågått sedan 1960-talet. Vi uppför riktiga flerfamiljshus och inte förråd och cykelhus som annars är praxis på likvärdiga utbildningar.

Verklighetsbaserad praktik

Här får eleverna i olika program värdefull verklighetsbaserad praktik inom en mängd olika yrkeskategorier som ingår i ett nybygge, från betong och snickeri till måleri. Praktiken gör att Strömbackas bygginriktade program är populära i hela regionen och att eleverna lämnar utbildningen med riktiga erfarenheter som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Alla utbildningsdelar finns representerade

Viktigt för Strömbacka är att alla utbildningsdelar finns representerade i bygget och att det ska vara bra praktik och viktigt för PiteBo är att det resulterar i bra bostäder med bra planlösningar i attraktiva lägen där folk vill bo. Det är det som gör dessa projekt både utmanande och spännande.

Försening på grund av pandemin

Pandemin har haft stor inverkan på elevbygget. Eleverna har under hela period jobbat i grupper om 6 personer mot normalt ca 20 personer. Detta resulterar i cirka ett års försening. Vi ser fram emot att få ta emot de första hyresgästerna omkring årsskiftet 22/23.

 

Våren 2021 producerade vi en film om bygget. Följ resan här!