Nyproduktion


Unikt samarbete med Strömbackaskolan

Nu bygger vi, i samarbete med Strömbackaskolan, tre hus på Berget. 24 smarta, välplanerade lägenheter med hög standard för både små och större hushåll. Samarbetet mellan Strömbacka gymnasieskola och allmännyttan PiteBo är unikt i Sverige och har pågått sedan 1960-talet. Vi uppför riktiga flerfamiljshus och inte förråd och cykelhus som annars är praxis på likvärdiga utbildningar.

Verklighetsbaserad praktik

Här får eleverna i olika program värdefull verklighetsbaserad praktik inom en mängd olika yrkeskategorier som ingår i ett nybygge, från betong och snickeri till måleri. Praktiken gör att Strömbackas bygginriktade program är populära i hela regionen och att eleverna lämnar utbildningen med riktiga erfarenheter som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Alla utbildningsdelar finns representerade

Viktigt för Strömbacka är att alla utbildningsdelar finns representerade i bygget och att det ska vara bra praktik och viktigt för PiteBo är att det resulterar i bra bostäder med bra planlösningar i attraktiva lägen där folk vill bo. Det är det som gör dessa projekt både utmanande och spännande.

 

Dungen – Första huset inflyttningsklart januari 23

Huset rymmer sammanlagt åtta lägenheter i storlekar från 1,5-3 rum och kök med yta från 41-63 m2 och stod inflyttningsklart 16 januari 2023. Närhet till skog, natur, motion- och idrottsanläggningar, närbutik, universitet, konserthus och med stadslivet blott ett stenkast ifrån, gör Dungen till ett förträffligt boende.

Se filmen om elevbygget här!