Nyproduktion


Välkommen till Dungen – Innovationsgränd 2

– vårt samarbete med Strömbackaskolans byggprogram

Inom kort står det första av tre hus på Berget – Innovationsgränd 2, klart. Närhet till skog, natur, motion- och idrottsanläggningar, närbutik, universitet, konserthus och med stadslivet blott ett stenkast ifrån, gör Dungen till ett förträffligt boende.

Inflyttning 16 januari 2023

Det första huset av tre på Innovationsgränd står inflyttningsklart 16 januari 2023 och rymmer sammanlagt åtta lägenheter i storlekar från 1,5-3 rum och kök med yta från 41-63 m2.

Fortfarande en arbetsplats

Huset är fortfarande en arbetsplats så visning av lägenheterna kan inte ske  – men i broschyren om Dungenpresenterar vi bofakta om huset och lägenheterna.

Intresseanmälan

Intresseanmälan är nu öppen och pågår fram till och med den 8 november. Välkommen med din anmälan!

Läs mer i broschyren om Dungen här!

Unikt samarbete med Strömbackaskolan

Nu bygger vi, i samarbete med Strömbackaskolan, tre hus på Berget. 24 smarta, välplanerade lägenheter med hög standard för både små och större hushåll. Samarbetet mellan Strömbacka gymnasieskola och allmännyttan PiteBo är unikt i Sverige och har pågått sedan 1960-talet. Vi uppför riktiga flerfamiljshus och inte förråd och cykelhus som annars är praxis på likvärdiga utbildningar.

Verklighetsbaserad praktik

Här får eleverna i olika program värdefull verklighetsbaserad praktik inom en mängd olika yrkeskategorier som ingår i ett nybygge, från betong och snickeri till måleri. Praktiken gör att Strömbackas bygginriktade program är populära i hela regionen och att eleverna lämnar utbildningen med riktiga erfarenheter som gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Alla utbildningsdelar finns representerade

Viktigt för Strömbacka är att alla utbildningsdelar finns representerade i bygget och att det ska vara bra praktik och viktigt för PiteBo är att det resulterar i bra bostäder med bra planlösningar i attraktiva lägen där folk vill bo. Det är det som gör dessa projekt både utmanande och spännande.

Se filmen om elevbygget här!