Egain


Här ser vi  bland annat Garveriet, Höken och Leoparden, en del av de fastigheter som kopplas upp till Edge AI.

PiteBo vässar miljö-och energiarbetet ytterligare

Nu möter vi framtiden med artificiell intelligens från svenska bolaget Egain Group, för miljön och våra hyresgästers skull

Målet uppnått men vi jobbar vidare

PiteBo har genom åren bedrivit ett framgångsrikt miljö- och energiarbete, vilket resulterat i att exempelvis målsättningen med Allmännyttans Klimatinitiativ ”att minska energi-användningen med 30% innan 2030” uppnåddes redan 2020. Men vi fortsätter ändå arbetet med att minska energianvändningen genom att nu tillsammans med Egain optimera värmesystemen i en femtedel av våra lägenheter.

Bättre inomhusklimat

Uppvärmningen i våra lägenheter styrs idag av en utomhusgivare men i och med att den nya mjukvaran, Edge AI, nu kopplas in på PiteBos befintliga värmesystem, sker mätningar dygnet runt som även tar hänsyn till väderprognoser, inomhuskomfort och byggnadernas olika egenskaper. Den artificiella intelligensen arbetar proaktivt för ett jämnare och bättre inomhusklimat – och skapar därmed en förutseende, miljövänlig och ekonomisk uppvärmning.


– ”För oss på PiteBo är det viktigt att ständigt jobba för att bli bättre, framför allt när det gäller miljövänliga funktioner som också gynnar våra hyresgäster. Nu sammankopplar vi våra redan bra system med programvaran från Egain för att ytterligare vässa oss och med det få toppklass på driften och inomhuskomforten i våra fastigheter”,
säger Anders Åhlund, Fastighetschef på PiteBo.

 

– ”Att PiteBo nu tar detta steg är en naturlig följd av deras imponerande energi-och miljöarbete och deras strävan efter att ligga i framkant och alltid bli bättre. Vi är glada att kunna leverera en lösning som matchar PiteBos önskemål och ser fram emot samarbetet”, säger Martin Eksberg, Head of Business på Egain Group.

 

Vid frågor går det bra att kontakta

Martin Eksberg, Head of Business, Egain Group

073-207 45 50, martin.eksberg@egain.io

 

Anders Åhlund, Fastighetschef, AB PiteBo

0911-22 66 16, anders.ahlund@pitebo.se