Restaurang


PiteBo presenterar stolt – Grekiska Grill & Bar

Franchisekedjan Grekiska Grill & Bar slog upp portarna till sin restaurang på Rådhustorget i slutet på vecka 17. Grekiska startade verksamheten i Södertälje redan 1995 och restaurangen i Piteå är nummer 32 i ordningen. Utbildningsansvarig, Amin Harmoushe är entusiastisk; – Ja, det är lika kul varje gång vi får öppna nytt, lära upp kök och servering i vårt Grekiska koncept och se personalen växa med sina uppgifter så att vi sedan så småningom med varm hand kan lämna över verksamheten i deras vård, säger Amin. – Vi är utan tvekan Europas största grekiska restaurangkedja och kommer att passera 40 restauranger under 2024, från Piteå i norr till Malmö i söder – men vårt mål är 70, tillägger han.

Växa in i verksamheten och ansvaret

Det är alltså inte första gången Amin är med om att starta upp en ny restaurang. – Förr sökte vi nya platser att etablera oss på, men nu söker platserna oss, säger han med ett skratt. 

– Ja, vi jobbar på det sättet att vi utbildar vår personal på plats och ett fint CV är absolut inte avgörande för att du ska passa in i vårt team. Här bygger vi förtroenden och låter personer växa in i verksamheten och ansvaret. Vanligtvis behövs först en utbildningsperiod på 2-3 veckor och sedan en inkörsperiod med en verksamhetsansvarig på cirka 4 veckor. Efter det brukar restaurangen vara ”flygfärdig” och de anställda klara driften själva. 2021 vann Grekiska Grill & Bar första pris som årets franchisekedja, i alla  kategorier, inte bara matkedjor, vilket säger en hel del om verksamheten

Råvaror från Grekland

Restaurangens inredning är också konceptuell. Här möts du av en lummig miljö med oliv- och apelsinträd och en kraftig vinranka som sträcker sig över halva taket i lokalen.  Allt ska andas Grekland, inte bara maten med sitt utbud av klassiska grekiska rätter, som exempelvis Keftedes, Calamares och Souvlaki  – Vi importerar många av råvarorna direkt från Grekland, bland annat olivolja, fetaost och så Halloumi från Cypern förstås, säger Amin.

Hälsosam take away

Hållbarhetsengagemanget genomsyrar hela arbetet och Grekiska erbjuder mat som är både nyttig och hälsosam. Här finns åtminstone tio olika rätter som uppfyller livsmedelsverkets gröna nyckelhålsmärkning och har ett energiinnehåll på runt 550 kalorier. I restaurangen är det bordsservering som gäller, både vid lunch och middag men Grekiska har också en egen app som gör det enkelt att beställa take away för egen upphämtning eller utkörning via olika matlevererande kedjor. 

PiteBo är glada

PiteBo är stolta och glada att, på absolut bästa läge i Piteå vid det kullerstensbeklädda Rådhustorget, kunna erbjuda piteåborna ett förnyat utbud vad gäller både smaker och intryck. Vi ser fram emot ett långt, fint och gott samarbete.

Varmt välkomna till Grekiska Grill & Bar 

Vi hälsar alla pitebor välkomna till Grekiska  – En bit av Medelhavet nära dig.

 

Kockarna Rida Albakr, bilden, och Wassim Ramadan är på plats för att dra igång verksamheten i Piteå.

 

Kocken Wassim Ramadan till vänster och övrig kökspersonal kollar att ventilationen fungerar som den ska. 

 

Filip Axheim och Magnus Helgesen ser fram emot att få bjuda Piteborna på Grekisk mat.

 

Lina Lindström Sandström och hennes kollega Max Enkvist  jobbar med serveringen och de får sin utbildning på plats. – Det känns jättekul och spännande, säger de båda.