IPTV i Rosvik, Norrfjärden och Tolvmansvägen 24 och 26


2022-09-12

PiteBo ersätter kabel TV med IPTV

Nu gör PiteBo som de flesta fastighetsägare och stänger ned alla kabel TV-tjänster och ersätter dem med IPTV. Allt fler vill ha tv på andra sätt – strömmad via tjänster som exempelvis Netflix, SVT Play och Viaplay. IPTV sänder tv via internet/bredband/fiber istället för ett specialbyggt tv-nät som för kabel-tv. 

 

Rosvik, Norrfjärden och Tolvmansvägen näst på tur

Det innebär att nuvarande kabel TV-tjänster ersätts med IPTV i Rosvik den 1 oktober 2022 och Norrfjärden och Tolvmansvägen 24 och 26 den 1 november 2022. Den 31 mars 2023 släcker vi ned alla kabel TV-tjänster i övriga områden för gott. 

Lägenheterna utrustas med en CPE/tjänstefördelare samt en digital TV-box. I paketet ingår 1 mb/sek surf, en surfmängd som räcker för mindre aktivitet på nätet, exempelvis ett e-postkonto. IPTV fungerar även utan  internetabonnemang.

 

Frihet att välja leverantör och tv-kanaler 

PiteEnergi levererar via Telia ett kostnadsfritt grundutbud som omfattar SVTs kanaler, SVT1, SVT2, SVT24, Kunskapskanalen, Barnkanalen samt TV4 till våra hyresgäster.

Utöver det kan våra hyresgäster fritt välja vilken IPTV- leverantör och vilka tv-kanaler de önskar, och vill betala för, inom Pite Energis stadsnät. I samråd med Hyresgästföreningen togs 2016 ett beslut om att hyran sänks med 45 kr/månaden för de hyresgäster som har ett kanalpaket utöver SVTs kanaler. De som endast har SVTs kanaler och TV4 idag får ingen sänkning när kabel-tv ersätts med IPTV. 

 

Bor på ovanstående adresser men inte fått installation av fördelare och box 

Bor du på någon av ovanstående adresser och ännu inte fått tjänstefördelare och den digitala boxen installerad bör du omgående ta kontakt med Comdate Piteå för bokning av installation pitebo@comdate.se eller 0911-23 23 28.