Så här gör du för att söka lägenhet


Så här gör du för att söka lägenhet

För att söka lägenhet eller andra lediga objekt börjar du med att registrera dig i vår kö. När du har registrerat dig får du ett Användar-ID och en PIN-kod som du använder för att logga in på Mina sidor. Här söker du själv bland lediga lägenheter, parkeringsplatser, studentboenden, seniorboenden, trygghetsboenden och byteslägenheter. Du kan sköta allt här på webben – dygnet runt!

1.   Ställ dig i kö

Registrera dig i vår kö för att få inloggningsuppgifter till Mina sidor.

Bostadskö

 

2.   Anmäl intresse

När du hittar ett ledigt objekt du är intresserad av lägger du en intresseanmälan. Det kan också hända att du får förslag skickade till dig om ett objekt som sägs upp passar din sökprofil.

Sök ledigt

 

3.   Svara på erbjudanden

Är du en av de fem som får erbjudande på en lägenhet måste du tacka JA eller NEJ inom en viss tid. Tackar du NEJ så kan du inte ångra valet och erbjudandet finns inte kvar. Vi går då vidare till nästa i kön även om svarstiden inte har passerat. När sista svarsdag har passerat måste du som tackat JA vara anträffbar, eller kontakta oss, för att verifiera att du fortfarande vill ha lägenheten.

Mina sidor

 

Du har tackat ja – Vad händer nu?

Så länge det inte är ett avtal skrivet för lägenheten så kommer det stå att erbjudandet ”behandlas” på dina sidor.

  • Erbjudandet skickas ut till fem personer (förutsatt att minst fem har lämnat intresse för lägenheten) och om du inte är först av de fem så kan det dröja innan du får ett besked.
  • Kontakt tas i turordning till de som har svarat ja och behandlar dessa genom att begära in inkomstuppgifter, ta referenser på tidigare boende och göra kreditupplysning.
  • OBS! Det framgår tydligt i bekräftelsen ”erbjudande om lägenhet” vilken plats i kön du har.
  • Om du blir aktuell så kontaktar vi dig via telefon eller mejl och om någon före dig skriver kontrakt så får du ett meddelande per mejl om detta.
  • Beroende på om personen som ligger före dig i kön och som har tackat ja är en befintlig hyresgäst eller ej, kan denna process ibland ta flera veckor och du kan under tiden inte se annat än att erbjudandet behandlas på dina sidor.
  • Se alltid till att ha dina inkomstuppgifter redo när du har tackat ja till ett erbjudande.