Så här gör du för att söka lägenhet


Registrera dig i vår kö

För att söka lägenhet eller andra lediga objekt börjar du med att registrera dig i vår kö och skapa en profil under ”Mina Sidor”. Sedan söker du själv bland lediga lägenheter, parkeringsplatser, studentboenden, seniorboenden och trygghetsboenden. Du kan sköta allt på pitebo.se dygnet runt. OBS! Under hela uthyrningsprocessen sker dialogen med dig under ”Mina Sidor”.

1. Ställ dig i kö

Börja med att registrera dig i vår kö genom att logga in med BankID och skapa ”Mina Sidor”. Har du inte tillgång till BankID begär du inloggning/lösen av oss i kundtjänst. Bostadskö

2. Anmäl intresse

När du hittar ett objekt du är intresserad av gör du en intresseanmälan. Är du en av de som går vidare i uthyrningen får du ett meddelande av oss under ”Mitt sökande” på ”Mina Sidor”. Sök ledigt

3. Visning av lägenhet – 3 dagar

Får du erbjudande om visning av en lägenhet och vill titta på den, behöver du inom 3 arbetsdagar boka tid för det. Det gör du via de kontaktuppgifter som skickas till dig på ”Mina Sidor”. 

4. Svara på erbjudanden – 2 dagar

Först när de 3 dagarna för visning har passerat kan du lämna svar om du är fortsatt intresserad eller ej. Du måste svara på ”Mina Sidor” inom 2 arbetsdagar. Om vi inte fått något svar av dig (ja eller nej) inom 2 dagar räknas du som ”ej intresserad”. Dina köpoäng reduceras med 25.

5. Vi behöver dina uppgifter – 1 dag

Om du tackat ja till erbjudandet i tid, ska du komplettera din profil på ”Mina Sidor” genom att följa de röda symbolerna. Du har 1 dag på dig att göra det. Här svarar du på 3 frågor;

1. Vad har du för inkomst?

2. Var bor du idag?

3. Hur många ingår i hushållet?

6. Uppfyller du våra krav? 

Sedan kontrollerar vi att du uppfyller våra krav på dig som hyresgäst, (mer om det finns att läsa i vår uthyrningspolicy) och om allt är ok behöver du vara anträffbar på telefon. Sedan har du 1 arbetsdag på dig att inkomma med de uppgifter vi behöver, inkomstuppgifter, bostadsreferens med mera, för att teckna ett avtal med dig.

7. Signering av avtal

När det sedan är dags för signering av avtal gör du det digitalt via ”Mina Sidor” och med BankID. Du har 1 dag på dig att signera ditt hyresavtal.

8. Välkommen 

Vi hälsar dig välkommen till oss som hyresgäst. Dina köpoäng nollställs men som vår hyresgäst står du per automatik i vår kö och börjar samla nya poäng direkt ditt hyresavtal börjar gälla.