Så här gör du för att söka lägenhet


Registrera dig i vår kö – klicka här

För att söka lägenhet eller andra lediga objekt börjar du med att registrera dig i vår kö och skapa en profil under ”Mina Sidor”. Sedan söker du själv bland lediga lägenheter, parkeringsplatser, studentboenden, seniorboenden och trygghetsboenden. Du kan sköta allt på pitebo.se dygnet runt. OBS! Under hela uthyrningsprocessen sker dialogen med dig under ”Mina sidor”.

1. Ställ dig i kö

Står du inte redan i vår bostadskö så registrerar du dig genom att logga in med BankID och skapa Mina sidor.  Har du inte tillgång till BankID registrerar du dig med lösenord.

2. Anmäl intresse

När du hittar ett objekt du är intresserad av (Sök ledigt ) gör du en intresseanmälan. Är du en av de fem (5) som går vidare i uthyrningen får du ett meddelande av oss under ”Mitt sökande” på ”Mina Sidor”. Vilken plats du har i kön framgår inte, och är inte avgörande i detta skede.

3. Erbjudande om lägenhet – 5 arbetsdagar att svara

Får du erbjudande via e-post, om visning av en lägenhet, har du möjlighet att inom 3 arbetsdagar titta på den.  Visning bokar du via de kontaktuppgifter som du ser när du är inloggad på ”Mina Sidor”. 

Från det att du fått erbjudandet har du totalt 5 arbetsdagar på dig att svara under ”Mina sidor”.  Vill du svara innan visningstiden passerat klickar du ”jag har varit på visning” därefter tackar du ”ja” eller ”nej”.  När visningstiden har passerat kommer ett  e-postmeddelande där vi ber dig svara ”ja” eller ”nej”. Om vi inte fått något svar av dig (ja eller nej) inom 2 dagar räknas du som ”ej intresserad”. Dina köpoäng reduceras med 25.

4. Vi behöver dina uppgifter – 1 dag

Om du tackat ja till erbjudandet i tid, ska du komplettera din profil på ”Mina Sidor” genom att följa de röda symbolerna och spara ned de uppgifter som efterfrågas. Du har 1 dag på dig att göra det för att gå vidare i processen.
Här svarar du på 3 frågor;

1. Vad har du för inkomst?

2. Var bor du idag?

3. Hur många ingår i hushållet?

5. Uppfyller du våra krav? 

Sedan kontrollerar vi att du uppfyller våra krav på dig som hyresgäst, (mer om det finns att läsa i vår uthyrningspolicy) och om allt är ok behöver du vara anträffbar på telefon. Sedan har du 1 arbetsdag på dig att inkomma med de uppgifter vi eventuellt saknar, inkomstuppgifter, bostadsreferens med mera, för att teckna ett avtal med dig.

6. Signering av avtal

När det sedan är dags för signering av avtal gör du det digitalt via ”Mina Sidor” och med BankID. Du har 1 dag på dig att signera ditt hyresavtal.

7. Välkommen

Vi hälsar dig välkommen till oss som hyresgäst. Dina köpoäng nollställs men som vår hyresgäst står du per automatik i vår kö och börjar samla nya poäng direkt ditt hyresavtal börjar gälla.