Boende för universitets- och yrkeshögskolestudent


Universitets- och yrkeshögskolestudent

Våra studentbostäder är till för studenter som är inskrivna vid universitet eller  yrkeshögskola.

Vårt studentområde på Djupviken heter Ankars och ligger på ca 10 minuters gångavstånd från universitetet och ca 25 minuter från centrum.  Antagningsbesked måste visas innan kontrakt skrivs.

Vid avslutade studier skall lägenheten sägas upp

Vi tillämpar så kallad 10-månadershyra i våra studentbostäder på Ankarskatavägen. Det innebär att juni och juli är hyresfria. Det totala hyran under året är detsamma men kommer att vara utslagen på 10 månader. I hyran ingår kabel-tv, hushållsel och internet. Din bostad är ansluten till Stadsnätet i Piteå. Internetleverantör är Bredband2. Läs mer om Internet gällande studentboende på Ankarskatavägen här.

 

Uppsägningstiden för studentlägenheterna är en månad. Det innebär att ditt hyresavtal upphör att gälla vid det månadsskifte som infaller en kalendermånad efter uppsägningen. Eventuellt bilplatsavtal följer lägenhetens uppsägningstid.

 

Studentlägenheterna på ”Ankars” har inte hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll. Det är bovärden som avgör vilket underhåll som ska utföras i lägenheterna.

Hyra ut studentlägenheten i andra hand

För att få tillåtelse att hyra ut studentlägenhet i 2:a hand krävs att både kontraktsinnehavaren och andrahandshyresgästen är inskrivna vid Luleå Tekniska Universitet eller antagen på en Yrkeshögskola enligt de regler som gäller för alla studenter som hyr studentlägenheter hos oss. Man får alltså inte hyra ut sin studentlägenhet om man gör avbrott i sina studier, ej heller hyra ut till ”vem som helst”. Hämta blankett för andrahandsuthyrning här, och en fullmaktsblankett här.

Uppsägningstiden för studentlägenheterna är en månad. Det innebär att ditt hyresavtal upphör att gälla vid det månadsskifte som infaller en kalendermånad efter uppsägningen. Eventuellt bilplatsavtal följer lägenhetens uppsägningstid.

Boende för universitets- och yrkeshögskolestudent

Karta över Piteå

Ankarskatavägen 79 A-C

Ankarskatavägen 83 A-C

Ankarskatavägen 85 A-C